2017-09-30 – Lödde å

Vi blev bara fyra medlemmar som åkte till Lödde å denna fina lördag. Förhoppningarna om att fånga en av åns monstergäddor fanns i allas tankar när vi gav oss ut i båtarna i den strömmande ån.
Per och Timmie som sitter i samma båt stannar till i början av färden för att testa lyckan men lyckas bara se en massa aktivitet i vattenytan med stora ”vak”.

Tobias hade vår nykomling för året Jens Larsson med sig i båten. Jens är en erkänt grym gäddfiskare! De drog sig lite längre ner i å systemet för att testa på ett bakvatten vid en bro. Jens kopplar på ett stort gummibete i naturliga färger och kastar ut i bakvattnet och SMACK I BACKEN så sitter det en gädda på krokarna nästan direkt. Jens som blir lite chockad, missar mothugget lite och spänner därför bromsen lite för att gör ett mothugg till. Till en början följer gäddan med intill båten med lite lätt fight och Tobias är redo att håva den. När den sakta stiger från åns botten ser man att det är just en av åns MONSTER! Gäddan är över metern och grov över hela ryggen!!!

En meter under båten vägrar den att lyftas högre utan gör en störtdykning under båten och kommer sen sakta upp igen men för långt bort för att håvas. Andra rusningen är så kraftigt under båten att spöet pressas mot båtkanten och går mitt av! NAJ! Linan är fortfarande kvar men när gäddan gör ännu en vansinnesrusning så brister linan och kampen är över.
Jens sätter sig ner i båten lite i chock och förtvivlan. Förlora båda spö och sin drömfisk på samma gång känns inte bra, men redan 15 minuter senare säger han till Tobias, ”När åker vi hit igen?”.

Det är det som är så spännande med ett ställe som Lödde å, även om man inte har koll på fisket i ån så är det oftast stor fisk man fångar där(om man får någon fisk). Tidigare i veckan var det en som hade fått upp en 12-kilos gädda där.
Så vi hoppas att fler medlemmar vill följa med på denna tävling nästa år!